Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - همان قدر که ديدار 8 فروردين 96 ايران مقابل چين خاطره انگيز است، يک 8 فروردين تلخ هم براي فوتبال ايران وجود دارد؛آنجا که تيم ملي در سال 88 در همين تاريخ مسابقه اي با عربستان برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا، ايران بايد در برابر عربستان به هر قيمتي پيروز مي شد تا شانس صعود مستقيم به جام جهاني را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اين ديدار با برتري 2 بر يک عربستان خاتمه يافت و هم تيم ايران شانس حضور در جام جهاني را از دست داد و هم دايي از تيم ملي اخراج شد. با هم مروري داريم بر نوشته هاي سايتهاي آن روزها درباره باخت تيم ملي.



پس از اين مسابقه تابناک نوشت:
تيم ملي فوتبال ايران در چهارچوب رقابت هاي گروه 2 مقدماتي جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي از ساعت 19 امروز برابر تيم ملي عربستان به ميدان رفت که پس از ارائه يک بازي نااميد کننده، با نتيجه دو بر يک در ورزشگاه آزادي مقابل ديدگان صدهزار تماشاگر مشتاق و در حضور رئيس جمهور به زانو درآمد تا عصبانيت تماشاچيان و ناراحتي شديد مردم از اين وضعيت رقم بخورد.



تلاش بازيکنان ايران سرانجام در دقيقه 57 ثمر داد. تيم ايران با نفوذي که توسط محمد رضا خلعتبري از جناج چپ زمين به سمت محوطه جريمه دروازه عربستان داشت و با پشت سر گذاشتن مدافع حريف پاس خوبي را به مسعود شجاعي داد و او نيز با يک ضربه فني توپ را به گوشه دروازه تيم عربستان فرستاد.



تيم ايران که به نظر مي‎رسيد براي لحظات بازي بر خلاف عربستان هيچ برنامه اي ندارد، بعد از به ثمر رسيدن گل شجاعي، بي‏هدف و بي ‏انگيزه بازي بازي کرد تا يک خاطره بسيار تلخ براي فوتبال کشورمان در ابتداي سال جديد رخ بدهد و عيدي شيريني از سرمربي تيم ملي به ملت ايران داده شود.



در حالي که اين ضعف ها در بازيهاي گذشته هم به خوبي نمايان شده بود اما به دليل اينکه تيم ملي با اندکي خوش شانسي بازيهاي گذشته خود به خصوص در برابر کره شمالي را واگذار نکرد و آن چالش‏ها که بارها توسط رسانه ‏ها گوشزد شد، چندان مورد توجه کادر فني قرار نگرفت تا عربستان که در بدترين زمان ممکن قرار داشت در ورزشگاه آزادي به راحتي هر چه تمام از اين نقاط ضعف استفاده کند و هر سه امتياز بازي را از جلو چشم هاي گريان يکصد هزار هوادار مشتاق با خود ببرد.
تماشاگران در زماني که تيم ايران دو بر يک از حريف خود عقب بود، علي کريمي را تشويق مي‌کردند؛ همچنين خواستار برکناري علي دايي از مربيگري تيم ايران نيز شدند.



تبيان نوشت: پيش از شروع اين ديدار کارشناسان عربستان شانس اندکي براي گرفتن امتياز از ايران آن هم در جهنم آزادي قائل بودند اما سرمربي عربستان با تعويض هاي شجاعانه خود شانس تيم خود را براي صعود به جام جهاني 2010 افزايش داد تا کار در اين گروه به روزهاي پاياني کشيده شود.



فارس هم اين تفسير را منتشر کرد:
100 هزار تماشاگري که براي تماشاي ديدار ايران و عربستان به ورزشگاه آزادي رفته بودند پس از شکست 2 بر يک برابر تيم ملي برابر عربستان به شدت خشمگين شده و عليه علي دايي شعار دادند.
آنها با سر دادن شعار «دايي حيا کن، تيم ملي را رها کن» خواهان جدايي وي شدند.
تماشاگران همچنين اشيايي سمت سرمربي تيم ملي پرتاب کردند.
دايي که از شکست برابر عربستان به شدت ناراحت بود تا چند دقيقه پس از پايان مسابقه از روي نيمکت بلند نشد.
علي دايي پس از شکست 2 بر يک تيم ملي مقابل عربستان در واکنش به سئوال يکي از خبرنگاران مبني بر کناره‌گيري از تيم ملي عنوان کرد: متاسفانه شما منتظر چنين روزي بوديد که علي دايي شکست بخورد اما بدانيد امروز تيم ملي شکست خورد نه فقط علي دايي. شما خبرنگاران در جايگاهي نيستيد که بخواهيد درباره برکناري من نظر بدهيد.



تحليل و کزارش ايلنا نشان مي دهد که ايران مي توانست حداقل 4 گل در آزادي دريافت کند:
تيم عربستان که فوتبالي با آرامش را در دستور کار خود قرار داده هم در 10 دقيقه پاياني صاحب يک گل شد که داور ژاپني آن را به دليل خطا مردود اعلام کرد ضمن اينکه در دقيقه 38 نيز مهاجم عربستان روي اشتباه عقيلي و رحمتي مي توانست درواز ايران را باز کند اما اين اتفاق هم با خوش شانسي ايران نيفتاد در همين حال داور ژاپني بازهم خطاي رحمتي روي النزاري را وارد ندانست تا نيمه اول که بسيار هم پر التهاب بود بدون گل به پايان برسد. اما نيمه دوم متفاوت از نيمه اول دنبال شد و ايران که مي توانست پيروزي را با يک بازي هدف دار جشن بگيرد تن به شکستي تلخ و تحقير آميز داد.
در حالي که اين ضعف ها در بازيهاي گذشته هم به خوبي نمايان شده بود اما به دليل اينکه تيم ملي با اندکي خوش شانسي بازيهاي گذشته خود به خصوص در برابر کره شمالي را واگذار نکرد آن مشکلات زياد مورد توجه کادر فني قرار نگرفت تا عربستان که در بدترين زمان ممکن قرار داشت در ورزشگاه آزادي به راحتي هر چه تمام از اين نقاط ضعف استفاده کند و هر سه امتياز بازي را از جلو چشم هاي گريان يکصد هزار هوادار مشتاق با خود ببرد.

حاشيه هاي بعد از بازي
پس از فحاشي تماشاگران مهدي رحمتي، حسين کعبي و غلامرضا رضايي به شدت با اين هواداران درگير شدند به گونه‌اي که در اين درگيري برخوردهاي شديد فيزيکي نيز در بين طرفين دعوي ايجاد شد! اين در حالي بود که علي دايي نيز در اتوبوس حامل تيم ملي حضور داشت و هيچ اقدامي در خصوص اين درگيري انجام نداد.



برکناري به دستور احمدي نژاد
دايي بعدها در برنامه 90 خطاب به عادل فردوسي پور گفت: شما قاطعانه مي گوييد محمود احمدي نژاد من را مربي تيم ملي کرد اما به هيچ وجه اينطور نبود. اما احمدي نژاد من را بعد از بازي با عربستان از تيم ملي برکنار کرد.
وي افزود: شما مي توانيد اين مورد را از علي آبادي بپرسيد اصلا مي دانيد دليل برکناري من از تيم ملي چه بود؟ چون به علي دايي پيشنهاد دادند در ستاد انتخاباتي احمدي نژاد باش و من نرفتم عين آب خوردن من کنار گذاشته شدم. شما مي گوييد علي آبادي از يک نفر دستور گرفته است الان بيان مي کنم در انتصاب من چنين چيزي نبود.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۵۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • عکس‌| برخورد گرم علی دایی با اهالی اکباتان؛ ذوق‌زدگی یک کودک از دیدار با شهریار
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • عیدی: حیف شد 3 امتیاز از دستمان رفت
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • عیدی علیه آبی‌ها در بازی سرنوشت‌ساز